SEO of zoekmachine optimalisatie is een veelgebruikte techniek om daarmee je website hoger in de resultaten van de zoekmachines te kunnen krijgen. Seo kan toegepast worden op allerlei manieren, zoals in de content van je website. Het is echter belangrijk dat de content niet wordt verpest door zoekmachine optimalisatie op een verkeerde manier toe te passen.

verdeel de zoekwoorden in onderwerpen

Als er van de zoekmachines gebruik wordt gemaakt door mensen, dan zullen deze bij het zoeken op een specifiek woord elk andere zoekwoorden kunnen aangeven of zelfs een combinatie van zoekwoorden. Deze verschillende zoekwoorden kun je herleiden door te onderzoeken op welke woorden het meest wordt gezocht. Van deze zoekwoorden kun je dan verschillende onderwerpen maken, die apart terugkomen op je website.

focus op één onderwerp per tekst

In de teksten op je website is het op basis van de toepassing van zoekmachine optimalisatie belangrijk om in elke tekst één zoekwoord centraal te stellen. De tekst dient namelijk geen opsomming van verschillende woorden te zijn, maar moet om het onderwerp heen worden gebouwd. Dat betekent dat je wel synoniemen kunt gebruiken om niet steeds hetzelfde woord op te hoeven noemen in de tekst. Deze vorm van zoekmachine optimalisatie werpt in elk geval zeker vruchten af.

dichtheid zoekwoorden in de tekst

Bij het toepassen van SEO  in de vorm van één onderwerp per tekst te behandelen, dien je er wel rekening mee te houden dat het betreffende onderwerp niet in elke zin weer terugkomt. Dat leest niet prettig voor bezoekers, maar kan ook een negatieve invloed hebben op de uiteindelijke vindbaarheid van de website, waar je juist van wilt profiteren.

De dichtheid van de zoekwoorden zul je bij toepassing van de seo op een natuurlijke manier moeten laten verlopen. Dat betekent dat het onderwerp van de content tussen de twee en vier procent moet zijn gelegen. Voor een tekst van vijfhonderd woorden kun je het onderwerp dus tussen tien en twintig keer laten voorkomen. Door synoniemen te gebruiken, blijft de tekst helder en leesbaar. Laat je dus niet in de verleiding brengen de SEO of zoekmachine optimalisatie zo toe te passen, dat de content een opsomming wordt.

Ook is het steeds belangrijker om longtail zoektermen te verwerken in de tekst. Vooral als u een website heeft in de startfase is het moeilijk om direct snel goed gevonden te worden op de belangrijkste zoektermen. Met de verschillende longtail zoektermen zult u met minder moeite al wat gericht verkeer naar uw website kunnen lokken.